Vandaag weer met mijn dochter een "veilige" plek bezocht.
Deze locatie heeft een behoorlijke historie,... Jammer dat een op klein Breukelen gaat lijken vanwege de grafitti.

Portfolio: Dimitri (binnenkort)
Krantenarchief Trouw
28 juni 2000

Scheepswerf De Biesbosch failliet

Scheepswerf De Biesbosch failliet

De Dordtse rechtbank heeft gisteren het faillissement uitgesproken over scheepswerf De Biesbosch in Dordrecht. Bij de werf, opgericht in 1917, werken nog een kleine tweehonderd mensen. Het personeel heeft het salaris over de maand juni en het vakantiegeld nog tegoed. De scheepswerf verkeerde al enige tijd in financiële moeilijkheden, vooral na het miljoenenverlies vorig jaar. De bewindvoerder onderzoekt de mogelijkheid van schikkingen voor de schuldeisers, waaronder FNV Bondgenoten, dat twee miljoen voor het sociaal plan eist.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OPENBARE FAILLISSEMENTSVERKOPING

Van

 

Beusekom

Energieweg 4, NL. 4231 DJ Meerkerk, Phone+31(0)183-351000, Fax+31(0)183-352595

Internet:www.beusekom.nl E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dovebid / Van Beusekom Veilingen zal op woensdag 8 november 2000, vanaf 10.00 uur, in

Partycentrum “The Bridge”, Parkweg 1 te Papendrecht t.o.v. Gerechtsdeurwaarderskantoor Wouters

te Dordrecht de inboedel van B.V. Scheepswerf en Machinefabriek

“De Biesbosch Dordrecht” openbaar verkopen.

Te houden in opdracht van

de heer Mr. C.F.W.A. Hamm, Borsboom & Hamm Advocaten te Barendrecht,

in zijn hoedanigheid van curator in het faillissement van :

B.V. Scheepswerf en Machinefabriek

“De Biesbosch Dordrecht”

 

8 november 2000 vanaf 10.00 uur

INDUSTRIAL BROKERS, APPRAISERS & AUCTIONEERS

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bodem scheepswerf De Biesbosch vrij van bommen

DORDRECHT - Bij nader onderzoek zijn er geen niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden op het voormalige terrein van scheepswerf De Biesbosch op de Staart.

De gemeente heeft het terrein daarom veilig verklaard voor de bouw van de nieuwe woonwijk De Stadswerven.

In 2004 concludeerde het Explosieven Opruimings Commando (EOC) van de Koninklijke Landmacht na een onderzoek dat er in elk geval één niet ontplofte bom moest liggen. Die zou afkomstig zijn van een bombardement van de Britse RAF in 1943. Voormalige medewerkers die getuige waren van het bombardement, wezen het EOC de plaatsen aan waar zich nog blindgangers konden bevinden. Die zouden groot gevaar kunnen opleveren bij heiwerk of graafwerk.

De gemeente heeft daarop een nader onderzoek laten uitvoeren. ,,Daarbij is tot acht meter diep gegraven en de conclusie die in samenspraak met het EOC is getrokken, is dat er niets ligt, legt projectleider C. Looijen uit. Dieper dan acht meter kunnen de bommen volgens de onderzoekers nooit in de bodem zijn gezakt.

Inmiddels is op het terrein verontreiniging verwijderd. Momenteel wordt de puinlaag verwijderd, waarbij ook vervuiling wordt opgeruimd. Na het aanbrengen van een leeflaag schone grond wordt de overige vervuiling afgedekt en is het terrein klaar voor de bouw van de nieuwe woonwijk.

23/03/07 18u31