Zondag ochtend 04:15h, wat een tijd om op te staan. Maar het is voor een goed doel, vandaag is de meeting. De meeting die gisteren al begonnen was, maar door familiaire omstandigheden kon ik alleen de zondag.

 

 

Programma voor zondag,..
07:00h ontbijt 08:00h eerste locatie. Crap, dus voor 8 uur aanwezig zijn, 2.40h rijden. Verstand op nul en gaan maar. Eigenlijk was de rit goed te doen, je volgt de E19 naar het zuiden van België en uiteindelijk een afslag over een N weg en je bent er.
Snel nog even pinkelen langs de kant van de weg,.. In de verte kwam er al een auto aangereden met een geel nummer plaat,.. zilver van kleur,... OPP en Anya, kan niet missen. Afslag genomen, en reed net voor hun de poort binnen. 07:20h

Na een rek en strek de voorstel ronde,.. Grappig om deze keer de mensen in 3D te zien ipv een avatar foto,.. Helemaal wanneer de avatar niet hun echte foto is. In ieder geval hoef je op dit soort feestjes niet bang te zijn voor gesprekstof. Langzamer hand druppelde het vol met mensen die er die dag zouden komen en de gene die er al waren.
Twee stokjes rood met groen lagen nog op de BBQ vergezeld door een metsel ton gevuld met lege flesjes bier,... Belgisch bier,... Wist niet of ik het nu jammer vond dat ik niet daarbij aanwezig kon zijn.

 Na een korte hallo, koffie en ontbijt voor de slapers (broodje ei van het recept één ei, één minuut, 40 eieren, 40 minuten) was het tijd voor de groeps foto. (Hopelijk neemt iemand de tijd om de namen erbij te zetten.)
Duidelijk was al snel dat er zich twee groepen gevormd zou gaan worden. Delmor red met mij mee, en we sloten ons aan bij
(The)DMC, DJTChill, MitchellV, Anya, OPP, (kleine opp), Greeny, Smockman en ItWasn'tMe

De Cementry was de eerste locatie. De andere groep was de dag ervoor al geweest en wat een lastige locatie is bleek open en bloot te zijn. Er werd een soort kunst achtig iets te zijn op het terrein waardoor deze toegankelijk was. Dit was vandaag niet. Gewapend met een poster en kaartjes van die dag (bedankt Petra) gingen we op pad. Alles dicht, geen hek open. Doorgereden naar de ingang van de duikclub waar bleek op dat moment een instructie dag was. Piet had al gewaarschuwd voor de beheerder hiervan, en dat deze niet gecharmeerd is van bezoekers.
Nog voordat we de motoren hadden uitgezet kwam de beheerder al naar de poort toe gelopen. Terwijl mijn gedachten nog stond op "en nu" stond DMC al met de man te praten en zwaaiden naar DJChill om te komen met de poster en kaartjes.
Na een zeer korte overtuiging dat we één van de sponsoren waren via een krant, was het geen enkel probleem om de auto op het terrein te laten staan van de duik club,... 1-0 voor ons die dag.

Wordt vervolgt,...

Video gemaakt door Piet aka Toerenenloeren 

{youtube}KTisGIOjbq0{/youtube}

Klaar met de Cementry.
Ook deze locatie zal binnenkort niet meer Urbex waardig zijn. Tijdens ons bezoek was men al druk bezig om het casco beton om te vormen tot tentoonstelling achtige tafels, muren worden geplaatst en gaten dicht gepleisterd.
Op naar de volgende locatie.

Terwijl we bij elkaar stonden borrelde het idee om naar Viron te gaan. We wisten van een ingang en we waren er een paar kilometer vandaan. Unaniem werd besloten om deze gok te nemen. Bij aankomst in dit kleine dorp bleek al gauw dat het moeilijk is hier ongezien rond te lopen. Helemaal we nu met een groep waren.
Even een overleg en geparkeerd bij de kerk.
Naast de ingang van de Maison zit een cafe, waar veel mensen buiten zaten. Dit was dus geen optie voor ons. Een stuk verder grenst de vila aan een weiland, op die manier dan maar.
We werden het hele stuk nagekeken door bewoners tot het weiland. Deze lag nm voorbij een bocht,.. gelukkig.
Het weiland door, vlaaien en schrikdraad trotseerden, zaten we voor het huis. Nu snel , elkaar helpend , naar binnen.

Wat enorm gaaf om hier binnen te zijn.
Wel jammer dat het behoorlijk getrashed was vergeleken met de foto’s die ik kende.
Het bezoek van een man, die tot twee maal toe kwam rijden/lopen om het huis heen, was het enige. Al heeft meer dan de helft daar niets van gemerkt.
Gelukkig was het daarbij gebleven.

Wel nog een lid kwijt geraakt,... Die wou nog een extra stukje lopen via het weiland,... Uiteindelijk wel gevonden. :)